Solidariteitsmars Casablanca voor leiders protestbeweging

151

Duizenden mensen kwamen in Casablanca bijeen om te protesteren tegen de veroordeling van de leiders van de protestbeweging Hirak, die sinds 2016 vecht tegen economische en sociale verwaarlozing van de Noord-Marokkaanse regio door de Marokkaanse autoriteiten.

De betogers riepen op tot de vrijlating van de leiders. De menigte stapte gedurende ruim twee uur door het centrum van de economische hoofdstad van Marokko, onder het toeziend oog van de ordediensten. Velen droegen portretten van de leiders van de beweging, terwijl anderen borden droegen waarop het “politieke proces” aan de kaak werd gesteld.

Op 26 juni veroordeelde het Marokkaanse gerecht 53 activisten die de harde kern van Hirak vormen, tot gevangenisstraffen gaande van één tot twintig jaar. Allen zijn inmiddels in hoger beroep gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.