Niet op vakantie naar Marokko uit angst om opgepakt te worden

271
Niet op vakantie naar Marokko uit angst om opgepakt te worden
Protesten in Marokko (Foto: EenVandaag)

Het aantal Marokkaanse Nederlanders dat dit jaar -uit angst opgepakt te worden – niet op vakantie gaat naar Marokko groeit. Dat meldt EenVandaag. Vorige week heeft de Marokkaanse justitie hard uitgehaald naar de leiders die in het Rif-gebied betoogden voor betere levensomstandigheden en tegen corruptie. Er zijn celstraffen tot twintig jaar opgelegd.

De Marokkaanse Nederlanders die de protesten via sociale media hebben gesteund zijn bang voor de gevolgen als ze naar Marokko gaan. Minister Blok van Justitie zei diplomatiek de straffen “aan de hoge kant” te vinden. De Nederlandse ambassadeur Desiree Bonis werd daarop in Rabat op het matje geroepen.

Bekijk een reportage van EenVandaag:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.