Grote demonstratie in Rabat tegen celstraffen Rif-activisten

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn zondag tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de celstraffen die de leiders van de Rif-protesten hebben gekregen. De demonstranten dragen afbeeldingen van de veroordeelden en eisen hun vrijlating. Dat meldt de NOS.

Ongeveer veertig prominenten van de Rifbeweging zijn door de Marokkaanse rechtbank veroordeeld tot celstraffen van twintig jaar omdat ze betrokken waren bij het organiseren van protesten tegen de achterstelling van het Rifgebied in Noord-Marokko.

De demonstranten droegen spandoeken met daarop teksten als ‘Lange leve de Rif’ en ‘Vrijheid, waardigheid en gerechtigheid’. Aan de protestmars doen onder meer aanhangers van de linkse oppositie, mensenrechtenorganisaties en familieleden van veroordeelden mee. Sommige familieleden maakten een busreis van wel twaalf uur om mee te kunnen lopen in de demonstratie. “We blijven protesteren totdat ze worden vrijgelaten”, zei de moeder van Nasser Zefzafi, een van de bekendste protestleiders. Volgens activisten waren er ten minste 30.000 mensen op de been.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.