Reizigers naar Marokko gedupeerd door annuleringen “onbereikbare” FlyOrange

Touroperator FlyOrange annuleert op het laatste moment diverse vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Tétouan, Nador en Al Hoceima in Marokko. Hierdoor zijn honderden vakantiegangers gedupeerd, net voordat ze op vakantie zouden gaan.

De touroperator laat via social media weten ‘de laatste dagen problemen te ondervinden op de vluchten van en naar Marokko’ en legt de schuld neer bij een derde partij, AviaTrade. Boze tongen

Het Europees Consumenten Centrum (ECC) krijgt meldingen van ongeruste consumenten die zeggen dat FlyOrange onbereikbaar is. Ook donderdagavond werd de telefoon er niet opgenomen. Het ECC raadt gedupeerden aan een klacht in te dienen. Verder kunnen ze proberen hun geld terug te halen via de creditcardmaatschappij en een melding doen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Aviatrade was ook onbereikbaar.

ML Tours: waarschuwt voor “fake vluchten”!
ML Tours, een touroperator die sinds 2009 vluchten uit en naar Marokko voert, waarschuwt reizigers voor de praktijken van FlyOrange: “Fly Orange (opgericht door Abdeslam Zannoudi en R.E. Smith) heeft mensen tickets verkocht voor vluchten die niet bestaan en ook niet zijn uitgevoerd. Abdeslam Zannoudi was in dienst van ML Tours todat in november 2017 zijn dienstverband tot een halt kwam (vanwege gelijksoortige praktijken). Wij willen benadrukken dat ML Tours geen enkele associatie heeft met Fly Orange of de achterliggende personen zoals Ercan Ilbay en zijn (al dan niet nieuwe) praktijken.

Wij hebben voorafgaand aan dit incident in de maand mei 2018 al een zaak aangespannen tegen Fly Orange bij de Reclame Code Commissie. Wij hebben geprobeerd om mensen te waarschuwen voor dit soort nieuwe ‘snelle’ bedrijven die uit het niets komen en dan ook weer uit het niets vertrekken,” schrijft ML Tours in een email naar haar klanten.

FlyOrange op Facebook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.