Ajouad boos over ‘maffiapraktijken’ Marokkaanse vluchten

Ajouad El Miloudi is onlangs de dupe geworden van het beleid bij airlines als AirArabia. Die vliegtuigmaatschappij overboekt structureel tien procent, waardoor er dagelijks mensen op het vliegveld staan die niet meekunnen. Om hun geld terug te krijgen moeten ze er achteraan gaan, en op het laatste moment opnieuw boeken kost dan veel meer geld.

“Wij Marokkanen pikken dat maar gewoon, maar dat moet nu voorbij zijn. Ik wil mensen verenigen om dit probleem aan te pakken,” zegt hij op NPO Radio 1.

Verder vindt hij het onbegrijpelijk dat maar een aantal vliegtuigmaatschappijen naar Marokkaanse vliegvelden mogen vliegen. Op het Marokkaanse vliegveld Tanger bijvoorbeeld, mogen vanaf Amsterdam alleen de vliegmaatschappijen Royal Air Maroc en AirArabia vliegen. “Door die monopoliepositie betalen mensen 700 euro voor een enkeltje, voor een vlucht van twee├źnhalf uur”, aldus El Miloudi.

Ajouad vindt dat de maat vol is en wil dat de Marokkaanse gemeenschap niet zo met zich laat sollen. “Er vliegen toch ook allerlei vliegmaatschappijen naar Turkije? Dat moet ook naar Marokko gebeuren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.