Nederlandse garnalenvissers blijven thuis vanwege Offerfeest

387

Hollandse garnalen gepeld door Marokkaanse vrouwen. Het is al jarenlang dé standaard voor Hollandse garnalen. Want nog altijd worden 90 procent van in de Noordzee en Waddenzee gevangen garnalen in het Noord-Afrikaanse land gepeld. Maar straks even niet. Twee weken lang. In verband met het offerfeest en alle feestelijkheden ligt de productie in Marokko tussen 13 en 26 augustus volledig stil.

Nederlandse garnalenvissers wordt daarom geadviseerd om twee weken lang hun boot in de haven te laten liggen. Het advies komt van de Nederlandse Vissersbond zelf. Die voorziet grote problemen als vissers gedurende de feestdagen in Marokko doorgaan met het opvissen van garnalen. Want alle opgeviste garnalen moeten dan de diepvries in, en dat geeft daarna een enorme mismatch tussen vraag en aanbod. Aldus de Nederlandse Vissersbond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.