Hadj: ook 4.000 Nederlandse moslims in Mekka

In Mekka zijn zo’n 2,3 miljoen moslims uit 165 landen gisteren begonnen aan de hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht die iedere moslim een keer in zijn leven gemaakt moet hebben. Onder hun een kleine 4.000 Nederlanders. Ook al zouden meer mensen vanuit Nederland dit jaar willen gaan, het kan simpelweg niet. Het ministerie in Saudi-Arabië dat over de hadj gaat, geeft maar een gelimiteerd aantal visa af aldus de NOS.

Voor Nederland zijn dit er 3.850. Voor België 2.837. Deze aantallen zijn gebaseerd op het aantal moslims dat in een bepaald land woont. Buiten Europa is er op iedere 1.000 moslims één visum. De visa worden voor Nederland verdeeld onder 22 reisbureaus die hadj-reizen organiseren. De prijs voor een reis varieert van 4.200 euro tot bijna 7.000 euro schrijft de omroep.

Vandaag wordt gebeden op en rond de berg Arafat, waar de profeet Mohammed volgens de Koran zijn laatste preek heeft gehouden. Daarin riep hij op tot gelijkheid en vereniging van alle moslims. Volgens veel pelgrims is deze dag het hoogtepunt van de hadj. Zij zien het gebed op de berg als het moment om het verleden achter zich te laten en een nieuwe start te maken.

2 REACTIES

 1. Waarom Islam-aanhangers het Hindoeïsme haten

  Uit historische bronnen is gebleken dat Mohammed een afkeer had aan het Hindoeïsme. Daarom had hij vele gebruiken uit de Veda’s overgenomen en getransformeerd tot een Islamitische versie. Hierdoor had hij een andere religie weten te bewerkstelligen. Dit blijkt in het bijzonder uit de hieronder genoemde feiten. In India hebben de moslims praktisch negentig procent van de oude Vedische beschaving met bruut geweld vernietigd. De grootste bibliotheken van Nalanda en Takshila brandden maandenlang na de bloedige verovering door barbaarse moslimmannen. Ruim 90 miljoen Hindoes werden afgeslacht in India en nog eens honderd miljoen Hindoemeisjes werden gemarteld en verkracht. Hindoe babies werden met bajonetten doorboord en zwangere Hindoe vrouwen werden vanaf hun vagina opengereten als gevolg waarvan zij dood bloedden met het Hindoe embryo op hun borst. Tienduizenden, vooral mooie maagdelijke Hindoe meisjes, werden naakt verkocht op openbare markten in de barbaarse moslim wereld. Will Durant schreef in zijn boek ‘The Story of Civilization’: “The Mohammadan conquest of India is probably the bloodiest story in history. It is a discouraging tale, for its evident moral is that civilization is a precarious thing, whose delicate complex of order and liberty, culture and peace may at any time be overthrown by barbarians invading from without or multiplying within.”

  De invallen van Moslimbarbaren begon vrijwel direct nadat profeet Mohammad zijn hielen had gelicht. Ze voerden vanaf 634 tientallen roofovervallen uit, richtten immense vernielingen aan, droegen alles wat van waarde was, waaronder kostbare edelstenen, goud, zilver en slaafgemaakte Hindoes weg, om maar te zwijgen over de miljoenen die werden afgeslacht. In 711 werd in Sind, het huidige Pakistan de eerste Islamitische staat op Indiaas grondgebied gevestigd. De slaafgemaakte Hindoes waren amper te slijten op de slavenmarkten in de Moslimwereld vanwege het overaanbod: “Slaves were the promised booty from allah and obtaining them was a strong motivation for jihad. Slaves were so plentiful that they became very cheap; men were degraded….but this is the goodness of god, who bestows honours on his own religion and degrades infidelity”, Aldus Al Utbi die Subuktigin of Ghazni’s verdiensten vastlegde.

  Voornoemde historicus Will Durant schreef in zijn boek ‘The case for India’ [1930]: “India was the motherland of our race, and Sanskrit the mother of Europe’s languages: she was the mother of our philosophy; mother, through the Arabs, of much of our mathematics; mother, through the Buddha, of the ideals embodied in Christianity; mother, through the village community, of self-government and democracy. Mother India is in many ways the mother of us all. Kort na de vestiging van de eerste Islamitische staat in India was een delegatie Indiase wetenschappers naar Bagdad gereisd met een speciale missie. Duncan, de auteur van The Calendar schreef in 773:” some 250 years after Aryabhath’s death, a delegation of diplomats from lower Indus River Valley arrived in the new Arab capital of Baghdad. Dressed in bright coloured silks, turbans and glittering gems, … Arriving at last outside the gates of al-Mansur’s (the founder of the Abbasid dynasty) magnificent city. This particular delegation also brought with them an astronomer, ..Kanaka. An expert on eclipse, he carried with him a small library of Indian astronomical texts to give to the Caliph, including the Surya Siddhanta and the works of Brahmagupta (containing material on Aryabhata). Nothing more is known about this Kanaka. The first known reference to him was written some five hundred years later by an Arab historian named all.

  India was vóór de bezetting door Moslims niet alleen een belangrijke handelsnatie die hoogwaardige producten leverde, maar ook een kenniseconomie. Ze was het eerste land dat Universiteiten op haar bodem had. Stephen Knapp, een van de indologen die zich beijvert om het Onderwijs in India te veranderen heeft veel gepubliceerd over haar intellectuele erfgoed. Hij schreef: “That ancient Hindus had highly evolved technologies in textile engineering, ceramics, printing, weaponry, climatology and meteorology, architecture, medicine and surgery, metallurgy, agriculture and agricultural engineering, civil engineering, town planning, and similar other fields is known only to a few scholars even today. There are about 44 known ancient and medieval Sanskrit texts on a technical subject such as chemistry alone. The information about the science and technological heritage of India is embedded in the scriptures, the epics and in several of the technical texts. The information needs to be taken out of these and presented.”

  Volgens wetenschappers bestond de Islam in de zevende eeuw nog niet en waren de stammen die Arabië bewoonden dus ook geen Moslims. Uit historische bewijzen is gebleken dat het beeldenvereerders waren. Wetenschappers noemden deze groep mensen “Paganisten”. Verschillende historische Arabische bronnen spreken de standaardbiografie van Mohammed tegen: Mohammed zou niet geboren zijn in 552, maar in 570. Mohammeds leven begon niet in Mekka, maar honderden kilometers naar het noorden, Yehuda Levant. De Kaabaa, het centrale heiligdom van de Islam, was al een heiligdomsgebied vóórdat de Islam bestond. Het woord “Kaabaa” komt uit het Tamil, dat rond 1700 voor Christus ontstond . In Tamil Nadu is de Kabaalishvaran mandir een tempel van Shiva (Kabaali duidt op Shiva). De zwarte steen in Kaabaa wordt in de Islam als heilig beschouwd en wordt “Hajre Asvad” genoemd. Dit is afgeleid uit het Sanskriet “Sanghe Ashveta” (letterlijk: niet-witte steen), en Sanghe Ashveta is een andere naam voor de Shivling. Dus de zwarte steen in de Kaabaa kan hetzelfde zijn als wat de Hindoes vereren.De namen van de heilige plaatsen Mekka en Medina zijn afgeleid uit het Sanskriet. “Makha-medini” betekent “het land van vuur-verering”. De meest oude namen van deze twee steden waren Mahcorava (afgeleid uit Mahaadeva, Shiva) en Yathrabn (afgeleid uit Yatra sthaan, pelgrimageplaats).Het gebedsritueel van de Islam heet “namaz”.”Namaz” is afgeleid uit de Sanskrietwoorden “nama” (buigen) en “yaja” (vereren). De naam Shiva is Makkeshvar, hetgeen kan worden vertaald als Heer van Mekka. Het voetstuk Maqam-E-Ibrahim, dat zich in het midden van de Kaabaa bevindt, heeft een achthoekige vorm. In de Hindoe Dharma is het voetstuk van Brahmaa ook achthoekig van vorm. Bovendien is “Ibrahim” afgeleid van het Sanskriet “Brahmaa”. Moslims die de Kaabaa bezoeken, lopen zeven keer met de klok eromheen. Dit vindt bij geen enkele andere moskee plaats. Het ritueel van kloksgewijs lopen rond een heiligdom, is pradakshina, een ritueel dat afkomstig is van de Hindoe Dharma. Vooral in Shiva mandirs komt dit voor . Tevens is het getal zeven een heilig getal binnen de Hindoe Dharma.De Koran verbiedt het vereren van stenen en beelden, en toch wordt de zwarte steen in Kaabaa vol liefde vereerd door de Moslims. Bronnen uit Hajja en omgeving spreken over twee stammen: Raama en Somia. Raama en Soma zijn Vedische Godheden. Raama is van de zonnedynastie en Soma van de maandynastie. Allah is één van de namen van de Maangod in de pre-islamitische tijd. Hij had drie kinderen: Al-Lat, Al-Uzza en Manat. Al-Lat en Al-Uzza waren beide vrouwelijke Godheden. Allah is één van de namen van de Hindoegodin Durga. Al-Lat was dan ook Durga en Al-Uzza was Urjaa, wat Shakti (energie) betekent). Wat ook interessant is, is dat Soma in het Sanskriet “maan” betekent en naath “God”. De Kaabaa was een tempel om de Maangod (Somnaath, ofwel Shiva) te vereren. Echter is het woord “Somnaath” verbasterd naar “Manaat”. Al ver voordat de Islam bestond, was Allah een Godheid in Kaabaa. De term “Allah” is gevormd van delen uit het Sanskriet, waarmee Durga wordt aangeroepen. Het Islamitische woord voor God is dus geen vernieuwing of verbastering, maar gewoon een aanroeping uit het Sanskriet die behouden is door de Islam. Allah betekent moeder. Op een gouden schotel die in de Kaabaa hing, is een opschrift gevonden van koning Vikramaadityaa. Dit bewijst dat het gebied waarin Mekka zich bevindt, van de Hindoe koning Vikramaadityaa was. Zijn predikanten waren erin geslaagd om de Vedische geschriften te verspreiden in Arabië, en Arabieren waren ooit volgers van de Vedische levensleer.De jaarbeurs OKAJ die jaarlijks werd gehouden rondom de Kaabaa in Mekka en de huidige jaarlijkse bedevaart naar Mekka die de Moslims houden, stammen af uit het pre-Islamitische tijdperk.
  Bronnen:
  – Was the Kaaba Originally a Hindu Temple?” – Professor N.P. Oak
  – Vedic Past of Pre-Islamic Arabia – Part 1″ – Aditi Chaturvedi (gebaseerd op stukken van
  professor N.P. Oak en theoloog Robert A. Morey)
  – Saussure, Ferdinand de. Cursus Algemene taalwetenschap. Eds. Charles Bally en Albert Sechehaye. Trans. Wade Baskin. New York: McGraw, 1959.
  – Will Durant: The Case for India . New York: Simon & Schuster( 1930).

 2. Hello Fresh,

  Ik was al eerder afgewezen voor de functie van scriptiebegeleider, maar zou u niet nog een keer indachtig en aandachtig met inbegrip van niet vooringenomen, naar mijn sollicitatie willen kijken?

  Bij uitgeverij De Walburgpers verschijnt van mij het essay: “de neerwaartse groei van het Nederlands”. Verder ben ik naast docent in de vakken bedrijfseconomie aan de TIO en docent in onderzoeksmethoden aan de HU , er ook scriptiebegeleider geweest. Ik snap uw afwijzing niet, zeker niet tegen mijn educatieve decor, inhoudende twee masters ( Drs.Ir) en een Ph.D in de sociale economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.