Dienstplicht Marokko definitief weer ingevoerd

Dienstplicht Marokko definitief weer ingevoerd
Militairen in Marokko

Het Marokkaanse parlement was al akkoord gegaan en koning Mohammed heeft nu ook zijn goedkeuring gegeven; de dienstplicht in Marokko wordt definitief heringevoerd. De militaire training gaat een jaar duren en de verplichting geldt voor alle jongeren tussen de 19 en 25 jaar. Gehandicapten zijn vrijgesteld en studenten kunnen hun dienstplicht later vervullen.

Koning Mohammed had de dienstplicht in 2006 zelf afgeschaft. Met de herinvoering wil hij het burgerschap versterken. In de toespraak gisteravond zei de koning al dat Marokkanen nationalistischer moeten gaan denken.

Het is niet duidelijk of de dienstplicht ook geldt voor Marokkanen die ook een andere nationaliteit hebben. Volgens NOS correspondent Willemijn de Koning zijn mensen, zolang ze in Nederland blijven, ‘veilig‘ voor de dienstplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.