FILMPJE: Sarah maakt verslag van hadj met haar smartphone

FILMPJE: Sarah maakt verslag van de hadj met haar smartphone

Het is vandaag de vijfde en laatste dag van de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart. Dit jaar reisde ook de 21-jarige Sarah Mohammad met haar familie naar Mekka. Zij filmde de hadj voor de NOS met haar smartphone. Sarah filmde delen van haar tocht per dag en deelde dat via Instagram story.

Zo is onder andere op de eerste dag te zien hoe zij wachten in Mina een voorstad van Mekka. De tweede dag bestaat ook uit wachten en bidden bij de berg Arafat. In de avond wordt buiten geslapen en worden 49 steentjes verzamelt om de duivel te stenigen.

Hoogtepunt is op dag 3 want dan mag eindelijk 7 rondjes gelopen worden om de Kaäba en vindt de laatste steniging plaats. Het filmpje is ook op YouTube te zien hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.