Nederlandse ambassadeur in Rabat opnieuw op matje bij Marokkaanse minister

Vandaag is Désirée Bonis, de Nederlandse ambassadeur in Rabat opnieuw op het matje geroepen door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken. Dit is niet de eerste keer. De aanleiding voor dit zoveelste incident tussen Marokko en Nederland is het standpunt van de Nederlandse regering (minister Stef Blok) inzake de veroordeling van de Hirak activisten.

Blok informeerde afgelopen woensdag de Kamer met een brief hierover.

De Nederlandse ambassadeur kreeg op basis van deze Kamerbrief, die in Marokko ook media-aandacht haalde, wederom te horen dat Marokko niet gediend is van inmenging in binnenlandse aangelegenheden. Het bericht over de ontbieding van de Nederlandse ambassadeur is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.