Egypte veroordeelt 75 politieke gevangenen tot doodstraf

Een Egyptische rechtbank heeft 75 politieke gevangenen veroordeeld tot de doodstraf voor hun betrokkenheid bij demonstraties tegen de afzetting van de democratisch gekozen president Mohamed Mursi in 2013.

Onder de veroordelen zitten kopstukken van de islamitische moslimbroederschap, waaronder Essam al-Erian en Mohamed Beltag. Ook de prominente islamistische geestelijke Safwat Higazi wacht de doodstraf, melden Egyptische media.

In 2013 werd de democratisch gekozen president Mohamed Mursi (Moslimbroederschap) met geweld afgezet door het leger, onder leiding van de huidige president Abdul Fatah al-Sisi. Velen gingen toen de straat op om de vrijlating van de president te eisen. Het leger werkte deze demonstraties met harde hand tegen. Honderden burgers werden hierbij gedood. Het is niet duidelijk wat de veroordeelden volgens de rechter precies zouden hebben gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.