Ziyech helpt Marokko met doelpunt aan overwinning

106

Marokko heeft de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor de Afrika Cup van 2019 overtuigend gewonnen. In Casablanca werd met 3-0 gewonnen van Malawi.

Een hoofdrol was weggelegd voor Hakim Ziyech, die met een fraaie goal in de derde minuut nogmaals bevestigde in een bloedvorm te verkeren. De middenvelder kwam razendsnel op aan de linkerkant en schoof de bal in de verre hoek. Drie minuten voor rust verdubbelde Youssef En-Nesyri de marge. Twaalf minuten voor tijd zorgde En-Neyri ook voor de eindstand. Ditmaal schoot hij een voorzet vanaf de linkerkant binnen tegen de keeper, die de bal onder zijn lichaam door liet glippen.

Naast Ziyech begonnen oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi en voormalig PSV’er Nordin Amrabat in de basis bij de thuisploeg. Ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat bleef de hele wedstrijd op de bank. Noussair Mazraoui, die onlangs voor Marokko koos, maakte in de tweede helft zijn debuut.

De overwinning op Malawi betekende de eerste zege voor Marokko in de kwalificatie voor de Afrika Cup. In juni vorig jaar verloor de ploeg van bondscoach Hervé Renard met 1-0 in en tegen Kameroen. Marokko bezet de tweede plaats in groep B. Kameroen staat met 4 punten op de eerste plaats.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.