Marokkaanse citrus goed voor 274 miljoen euro

125

De export van citrus speelt een belangrijke rol in de Marokkaanse economie. De jaarlijkse geraamde exportwaarde van cistrus is 274 miljoen euro. Jaarlijks wordt dan ook een hoeveelheid van 500.000 ton cistrus geexporteerd. Dat meldt Moroccoworldnews.com.

Marokko exporteert 80% van z’n citrus naar Rusland en de EU. De overige 20% gaat naar de VS en het Midden-Oosten.

De belangrijkste teeltgebieden in Marokko zijn volgens de Marokkaanse website: Souss Massa in het zuiden, Gharb in het noordwesten, Moulouya in Midden-Atlas, Tadla in centraal Marokko en El Haouz vlak bij Marrakech.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.