Uitvaart Marokko fors goedkoper dan in Nederland

310

Voor een uitvaart in Marokko betaalt men gemiddeld 3.000 euro. Dat is ruim twee keer goedkoper dan in Nederland. Dat meldt Uitvaartverzekering.nl. De website onderzocht de uitvaartkosten in 17 verschillende landen. Voor de kosten in Marokko maakten zij gebruik van openbare cijfers van de Amerikaanse Ambassade in Marokko.

Grote verschillen
Vergeleken met Nederland (gemiddeld 7.500 euro) zijn de uitvaartkosten in Marokko dus aanzienlijk lager. Toch kan het nog duurder dan Nederland. In Japan bijvoorbeeld, betaalt men gemiddeld 18.000 euro. Binnen de Japanse cultuur is doodgaan een centraal thema. De afscheidsplechtigheden zijn daar dan ook erg uitgebreid.

Er zijn wereldwijd grote verschillen in de uitvaartkosten. Ook per land an sich. Deels is dit de oorzaak van de bevolkingsdichtheid, maar ook inkomensverschillen spelen een belangrijke rol.

Begrafenis in Marokko
Nederlandse Marokkanen die de begrafenis van hun overleden dierbare in Marokko willen organiseren, moeten rekening houden met hoge kosten voor het transport van het lichaam. Voor de vliegreis van het lichaam plus familielid naar het land van herkomst betaalt men minimaal 2.500 euro.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het zinnig om dergelijke kosten mee te nemen bij het vergelijken van polissen en verzekeraars.

Voor wie een Marokkaanse begrafenis wil verzekeren, is een kapitaalverzekering het meest geschikt. Dat komt omdat de uitkering van de verzekeraar vrij mag worden besteed. Bij andere type polissen moeten de kosten achteraf worden ingediend of is er een vast pakket aan diensten en producten verzekerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.