Marokko cancelt bezoek Marokkaanse minister aan Tweede Kamer

De Marokkaanse minister van Justitie en Veiligheid Mohamed Aujjar heeft een bespreking met de commissie voor Justitie en Veiligheid op eigen initiatief geannuleerd. Het gaat om besloten gesprek dat morgen stond gepland tussen 17:00 en 18:00 in de Tweede Kamer.

Volgen Rif Alert duidt dit erop op dat de diplomatieke crisis tussen beide landen aan de orde is, al ontkent men publiekelijk de ontstane situatie. De Marokkaanse media melden vandaag dat Rabat hiermee duidelijk wil maken dat Marokko niet gediend is van de Nederlandse bemoeienis met de Hirak in de Rif.

Vooral de brief van Stef Blok in juni 2018 maakte Marokko furieus. Dat leidde tot de ontbieding van de Nederlandse ambassadeur. Ook een gesprek tussen Blok en zijn Marokkaanse ambtgenoot tijden de VN-top van 22 september heeft de lucht niet opgeklaard aldus hespress.com.

Een paar activisten gaan morgen bij het gebouw van de Tweede Kamer, ondanks de onverwachte annulering van het bezoek, alsnog demonstreren tegen de komst van de minister.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.