Marokko is tegen plannen EU-opvangcentra in Afrika

212

Marokko is niet van plan mee te werken aan de plannen van de Europese landen om op Marokkaans grondgebied asielzoekerscentra te bouwen waar migranten opgevangen kunnen worden in afwachting van hun eventuele asiel in Europa. Dat zegt de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita woensdag in de Duitse krant Die Welt.

,,Marokko is over het algemeen tegen elke vorm van controlecentra. Dat is een essentieel onderdeel van ons migratiebeleid en een soeverein standpunt”, aldus Bourita in de krant. Zelfs als de EU met extra geld over de brug komt, zal hem hem niet overtuigen omdat dergelijke centra ‘contra-productief’ zijn, aldus de minister.

Binnen de EU is men wel akkoord om opvangcentra in te richten in landen die grenzen aan de EU. In ruil voor (veel) geld worder er asielzoekers opgevangen, is het idee. Maar daarvoor is dus het akkoord nodig van die landen. Marokko lijkt vooralsnog niet geïnteresseerd.

2 REACTIES

  1. haha, ja want Marokko weet dat elke cent die ze krijgen van de E.U in zakken verdwijnt van het clubje rond de koning. Met welk geld moeten ze dan zo een centrum handhaven?! Dus gaat Europa erachter komen dat Marokko zijn woord niet houdt en geen beleid heeft alleen het zakkenvullersbeleid. De inhaligheid van de kliek rond de Alaoui’s is van proporties waar de farao nog aan kan tippen.
    Zo een centrum gaat gecontroleerd worden door Europa en dan moeten ze dus het geld wel daarvoor gebruiken. Dus ze hebben er niks aan, want ze verdienen er er niks aan.

    Tfoe 3la blad dyel khra

  2. Laat me niet lachen heeft Marokko een migratiebeleid ?? Eigen mensen over de grenzen lozen laat staan de vluchtelingen die Marokko aankomen echt te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.