Politieke strubbelingen Marokko en Nederland duren voort

195

De diplomatieke strubbelingen tussen Nederland en Marokko houden aan. Het begon met een gevoelig gesprek tussen minister Stef Blok en de Marokkaanse minister van justitie Mohamed Aujjar vorige week over de Rif-demonstraties, en met name de excessief hoge celstraffen voor de politieke leiders van de Rif-demonstraties.

,,Wij hoeven niet de les gelezen te worden,” was de boze reactie van Marokko. De Marokkaanse minister van justitie zou deze week zijn Nederlandse ambtsgenoot Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) ontmoeten, ook zou hij spreken met de Tweede Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid. Maar zijn bezoek aan het Binnenhof is nu uitgesteld.

Marokko moet niks hebben van de Nederlandse bemoeienis. De stellingname van het kabinet bevat ‘onwaarheden, ongepaste uitspraken en onjuiste beoordelingen’, zo is Blok in New York meegegeven, aldus het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op Facebook.

Een woordvoerder van minister Blok benadrukt nu dat Nederland en Marokko ‘goed samenwerken op allerlei gebieden’ en dat er naar een nieuwe datum wordt gezocht voor het bezoek van de Marokkaanse minister aan Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.