Frans-Marokkaanse wordt nieuwe CEO van chemieconcern Solvay – video

337

De in Marokko geboren manager Ilham Kadri wordt de nieuwe ceo van het Belgische chemieconcern Solvay. De Frans-Marokkaanse neemt op 1 maart 2019 de fakkel over van de vertrekkende topman Jean-Pierre Clamadieu, zo kondigt Solvay dinsdagochtend aan.

Kadri, die volgend jaar 50 wordt, is nu nog CEO van het Amerikaanse hygiënetechnologie en -servicebedrijf Diversey. Ze werkte eerder bij multinationals als Shell-Basell, UCB-Cytec, Huntsman en Dow Chemical in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië.

De Marokkaanse haalde een ingenieursdiploma aan de European School of Chemistry, Polymers and Materials Science in Straatsburg, Frankrijk, en een doctoraat in de macromoleculaire fysico-chemie aan de Louis Pasteur Universiteit in Straatsburg. Kadri staat bekend als een actief voorvechtster voor vrouwenrechten.

Vanaf 1 januari zal ze twee maanden meelopen met de vertrekkende CEO. Vanaf 1 maart wordt ze CEO, voorzitter van het directiecomité en lid van de raad van bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.