Saoedi’s akkoord met doorzoeken consulaat

Saoedi-Arabiƫ gaat Turkse veiligheidsbeamten toelaten om het consulaat in Istanbul te doorzoeken. Dat laat het koninkrijk toe in verband met de zoektocht naar Jama Khashoggi, een Saoedische regeringskritische journalist die wordt vermist nadat hij vorige week het consulaat heeft bezocht om documenten op te halen voor zijn huwelijk met zijn Turkse verloofde.

Khashoggi wordt sinds dinsdag 2 oktober vermist. Volgens bronnen bij de Turkse politie is hij in het gebouw om het leven gebracht. De Verenigde Naties willen snel een onafhankelijk onderzoek naar de verdwijning van de journalist.

De Saoedische ambassadeur in de VS, prins Khalid bin Salman, wijst de geruchten over het doden van de journalist van de hand. De berichten dat de Saoedische autoriteiten de journalist hebben vermoord, zijn ‘absoluut vals en ongefundeerd’, aldus de prins. Hij doet ze af als als ‘boosaardige lekken en wrede geruchten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.