Bedenkers Mocro Maffia niet bang voor vergeldingsacties echte maffia – TRAILER

Een voortvluchtige crimineel scheurt argeloos door Amsterdam met vele politiewagens op zijn hielen, terwijl zijn huilende dochtertje op de bijrijdersstoel zit. De eerste vier doden zijn dan al gevallen, de helft onschuldige burgers, en dit is nog maar het begin. Zomaar een scene uit de nieuwe serie Mocro Maffia, die vanaf donderdag te zien is op Videoland.

De serie verbeeldt op authentieke wijze de nog steeds lopende onderwereldoorlog in de Nederlandse cocaïnehandel. De eerste twee afleveringen zitten vol actie en snel escalerend geweld. Pas vanaf de derde aflevering krijgt de kijker de tijd om bij te komen en de personages te leren kennen.

Achmed Akkabi en Thijs Römer, bedenkers van de nieuwe Videoland-serie, maken zich geen zorgen om de echte mocro-maffia. “Als je de eerste aflevering ziet, snap je meteen dat het niet gebaseerd is op ware karakters”, zeggen de acteurs in gesprek met het ANP.

Leidraad voor de serie, die Achmed Akkabi initieerde maar ook een van de hoofdrollen speelt, was het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. “Het boek is het uitgangspunt geweest, we hebben daar een fictief verhaal op gebaseerd”, zegt zijn compagnon Thijs verder. “Wat wij er interessant aan vonden was: hoe ontstaat zo’n oorlog nou eigenlijk in de straten van Amsterdam? Natuurlijk zijn er wel eerder geweldsgolven geweest, maar waarom specifiek deze keer?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.