Islamitisch Algerije verbiedt moslima’s om nikab op werk te dragen

Het dragen van een nikab of boerka is in een islamitisch land als Algerije niet langer meer toegestaan op de werkvloer. De Algerijnse regering heeft hiervoor een nieuwe wet aangenomen die dit verbiedt.

Alle ministers en gouverneurs moeten op het verbod in het hele land toezien, zegt premier Ahmed Ouyahia. Werknemers, en met name werknemers in openbare dienst, dienen zich ten allen tijde te kunnen identificeren, omwille van “veiligheidsredenen”, licht hij de nieuwe wet toe.

Verder dient de openbare dienstverlening volgens de Algerijnse premier “neutraal en transparant” te zijn. Het is niet duidelijk of hij dit denkt te bereiken door een ban op gezichtsbedekking bij vrouwen in te voeren, aangezien voor transparantie en neutraliteit bij Arabische overheden toch vaak wat meer nodig is.

2 REACTIES

  1. Wat men niet weet, is dat van Marokko to Indonesie, sleutelfiguren in die overheden deel uitmaken van de regeringen van Frankrijk en USA of England.

    Daarom is er armoede vanwege de corruptive – geld en grondstoffen worden illegal verhandeld en de burgers krijgen te horen dat er geen geld is. ALgerije stikt van de olie en Marokko van de fosfaat en Mali van uranium. Al dat wordt door Frankrijk en de sleutelfiguren in Marokko en Algerije achter de rug van de zielige burger verhandeld.

    Dus we kunnen niet spreken van landen die zuiver islamitisch zijn en eerlijk de welvaart verdelen.
    In Algerije is er extremisme en dat komt Frankrijk goed uit. Dat s nog meer reden om Algerije nog verder in de wurggreep te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.