Extreemrechtse groep mag niet bij moskee demonstreren

Extreemrechtse groep mag niet bij moskee demonstreren
Foto: Stichting As-Soennah Moskee via (c) Google maps

De extreemrechtse groep Identitair Verzet mag zondag niet bij de As-Soennah moskee in Den Haag demonstreren. Dat meldt de NOS zojuist. Volgens de rechter staat burgemeester Krikke van Den Haag in haar recht om de demonstratie te verplaatsen naar een andere locatie uit vrees voor ongeregeldheden.

Identitair Verzet had aangekondigd zondagmiddag bij de As-Soennah moskee in de Haagse Schilderswijk actie te voeren. De salafistische moskee is omstreden omdat er radicale preken zouden worden gehouden.

De aangekondigde demonstratie van Identitair Verzet riep veel tegendemonstraties op. Ook zouden verschillende groepen en jongeren uit de Schilderswijk onder meer op sociale media tot verzet tegen de demonstratie hebben opgeroepen.

Identitair Verzet is een extreemrechtse actiegroep die ontstond in de herfst van 2012. De oprichters waren daarvoor ook al actief in het extreemrechtse wereldje. Zij splitsten zich bij de oprichting van Identitair Verzet af van de extreemrechtse actiegroep Voorpost. Hier meer over deze club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.