Sinead O’Connor bekeert zich tot Islam

Zangeres Sinead O’Connor (51) heeft zich bekeerd tot de islam. Dat maakte ze vandaag bekend in een Twitter­bericht. Vanaf vandaag wil de zangeres door het leven gaan als Shuhada’ Davitt, wat zoveel betekent als ‘martelaar’ of ‘getuige’ in het Arabisch.

Vorig jaar had ze haar naam al voor de wet laten veranderen in Magda Davitt. De zangeres is van oorsprong rooms-katholiek en liet zich eind jaren negentig zelfs in een afgescheiden kerk tot priester wijden. De zangeres kampte de afgelopen jaren met depressies en zelfmoordneigingen.

‘Ik kondig met trots aan dat ik een moslim ben geworden. Dit is het vanzelfsprekende besluit na een intellectueel theologisch proces. Alle geschriften leidden me naar de islam. Die leer maakt alle andere heilige boeken overbodig’, verklaarde ze op Twitter. Al nuanceerde ze dat laatste nadat ze een schokgolf van verontwaardiging over zich heen had gekregen. ‘Ik had moeten zeggen dat de Koran de andere geschriften heeft bevestigd, tenzij als er illegale aanpassingen in gebeurd zijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.