Marokko schrapt wintertijd: tijd in Marokko en Nederland gelijk

De wintertijd gaat vannacht in, maar niet in Marokko. De Marokkaanse regering heeft plots besloten om het overstappen op de wintertijd af te schaffen en het gehele jaar de klokken op zomertijd houden. Dat melden Marokkaanse media.

De aankondiging komt ongeveer een dag voordat de klokken een uur terug zouden worden gezet. Het is in Marokko een uur vroeger dan in Nederland, maar omdat in Nederland dit weekend de klok wel terug wordt gezet zal het vanaf zondag even laat zijn in beide landen.

In Marokko werd de klok afgelopen jaren vier keer per jaar verzet omdat tijdens de ramadan altijd de wintertijd wordt aangehouden. Het is niet duidelijk of het plotselinge besluit van de regering ook voor deze periode geldt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.