Onderwereld-kopstuk geliquideerd in Spanje

315

Zaterdagavond is in het centrum van het Spaanse plaatsje Torremolinos een Marokkaanse Nederlander geliquideerd. Het gaat om Hamza Ziani (34), vader van drie jonge kinderen. De Utrechter zou een bekende zijn in onderwereldkringen. Hij maakte naar eigen zeggen deel uit van een zelfbenoemde ‘Alliantie’; een samenwerkingsverband van Utrechtse en Rotterdamse drugsbendes om rivaal Ridouan Taghi uit te schakelen.

Begin oktober werd Ziani zelf opgepakt in Marbella vanwege het bezit van vuurwapens en explosieven. Hij zou een zelfgemaakte bom hebben geplaatst in een vuilnisbak in Marbella met de bedoeling iemand op te blazen. Ziani geldt als één van de hoofdrolspelers in een felle cocaïneoorlog, die Utrecht en omgeving nu al een paar jaar in zijn greep houdt.

Voor zijn liquidatie zat de jonge Utrechter in een restaurant te eten, toen er een gemaskerde man binnenkwam. Hij liep direct op Hamza af en schoot hem in zijn hoofd en bovenlichaam. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.