SGP is tegen moskeeles: kind mag niet buigen in moskee

Het SGP wil niet dat kinderen die een moskee bezoeken als onderdeel van een schoolexcursie gaan bidden als een moslim. ,, Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop in De Telegraaf.

Ouders moeten volgens de christelijke partij het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De SGP wil dat CU-minister Slob (Onderwijs) dat in de wet verankert, meldt het dagblad.

Scholen organiseren moskee- synagoge- en kerkbezoeken in het kader van lessen over religie. Eerder hebben zowel de PVV als de VVD hun minachting getoond voor moskeebezoeken. De drie partijen lijken nu hun krachten te gaan bundelen om wettelijk moskeebezoeken te gaan beperken. De drie partijen lijken echter geen problemen te hebben met kinderen die in een synagoge als een jood bidden of in een kerk als een christen bidden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.