Gaat nieuwe animatieserie Mocro Park te ver?

407

De nieuwe satirische Youtube-serie Mocro Parks is nog maar net uit, maar maakt nu al furore op het web.

De animatieserie spaart niemand en maakt controversiële grappen over Marokkanen, Nederlanders, Turken, Antilianen en andere bevolkingsgroepen. Ook worden joden en de Holocaust besproken in de serie. Vooral dit laatste ligt gevoelig in Nederland en leidt tot controverse onder de joodse gemeenschap, en zelfs onder de joodse gemeenschap in Israël. ‘Nieuwe animatieserie staat vol met antisemitische grappen, ik kon het gewoon niet geloven’, twitterde de in Israël wonende Joodse Nederlander Joop Soesan. Meerdere Twitteraars roepen Tweede Kamerleden van de ChristenUnie en SGP op om zich uit te spreken tegen de serie.

De makers van de serie hebben gereageerd op de kritiek. Zij zijn van mening dat de grappen gemaakt mogen worden, ondanks dat mensen het smakeloos vinden.

Zie hier de eerste aflevering van Mocro park en oordeel zelf:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.