Marokko bouwt hoogste toren van Afrika [video]

241

Marokko is begonnen met de werkzaamheden voor het bouwen van de grootste toren van Afrika. De bouw van de “Mohammed VI-toren” met een hoogte van 250 meter is toevertrouwd aan een consortium van de Belgische groep Besix, het Chinese CRCCI en het Marokkaanse bedrijf TGCC.

Het project was al aangekondigd in 2016, waarna diverse voorbereidende studies werden uitgevoerd. Dat meldt CEO van BMCE-bank Othman Benjelloun, voor wiens bank de toren wordt gebouwd. Het gebouw zal op de rechteroever van de Bouregeg-rivier in Salé komen te staan.

Volgens het voorlopige budget zou de bouw 367 miljoen euro kosten en wordt het geheel in mei 2022 opgeleverd. De toren gaat 55 verdiepingen krijgen. In de toren van de BMCE-bank komt naast de bank zelf ook een luxehotel, appartementen en een observatorium op de bovenste vier verdiepingen, aldus 2m.ma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.