Amerikanen kiezen eerste moslimvrouwen in het Congres

Amerikanen kiezen eerste moslimvrouwen in het Congres
Foto: (c) CNN Politics

Een paar districten in het midwesten van de Verenigde Staten zullen voor het eerst moslimvrouwen toevoegen aan de rangen van het Amerikaanse Congres. Volgens CNN zullen Ilhan Omar en Rashida Tlaib een zetel veilig stellen na de verkiezingen die afgelopen nacht in de VS werden gehouden. Daarbij stemden de Amerikanen voor alle 435 leden van het Huis van Afgevaardigden, 35 van de 100 senatoren, 36 gouverneurs, meerdere referenda en duizenden lokale politici.

Omar is niet alleen een van de eerste moslimvrouwen in het Congres, maar zal ook het eerste Somalisch-Amerikaanse lid zijn. Ze kwam meer dan twintig jaar geleden naar de VS als vluchteling. Tlaib is de dochter van Palestijnse immigranten en werd tien jaar geleden het eerste vrouwelijke moslimlid in Michigan. Tlaib staat bekend als criticus van president Donald Trump en werd twee jaar geleden gearresteerd wegens het verstoren van een Trump-speech in Detroit.

Volgens CNN zijn slechts twee andere moslims verkozen tot het Congres. Beiden zijn mannen die momenteel aan het werk zijn: Ellison en Andre Carson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.