Kritische journalist krijgt 12 jaar cel voor seksueel wangedrag

De Marokkaanse journalist Taoufik Bouachrine is vrijdagavond in Casablanca veroordeeld tot 12 jaar gevangenis. De kritische journalist is volgens de rechter schuldig aan het lastigvallen en verkrachten van vrouwelijke redactieleden. Hij zal naast zijn celstraf een boete van 200.000 dirham en een schadevergoeding van 800.000 dirham moeten betalen.

Bouachrine houdt zelf vol onschuldig te zijn en zegt gestraft te worden voor kritiek op Marokkaanse politici en het Saudische koningshuis. De journalist zegt dan ook dat hij “het slachtoffer is van een politiek proces”, aldus een van zijn advocaten tegen het persbureau AFP. “In de Arabische wereld begrijpt men nog steeds niet wat persvrijheid is”, verklaarde de journalist. De advocaten van Bouachrine gaan in beroep.

Taoufik Bouachrine is de oprichter en hoofdredacteur van Akhbar Al-Yaoum, één van de meestgelezen kranten in Marokko. Hij staat bekend om zijn kritische houding ten opzichte van de machthebbers in het land.

6 REACTIES

  1. wat een tyfuskutland, gelukkig ga ik er nooit meer heen, Marokkaans paspoort al verscheurd en mijn kinderen niet ingeschreven bij het consulaat.!! iekh tfooo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.