Koning Mohamed VI en Franse president Macron huldigen snelheidstrein in (video)

De Marokkaanse hogesnelheidslijn ‘Al Boraq’ is donderdag door Koning Mohammed VI en de Franse President Emmanuel Macron ingehuldigd. De inhuldiging vond plaats op het station Tangier-Ville, waarna beide staatshoofden aan boord van de trein naar Rabat reisden.

De hogesnelheidslijn tussen Tanger en Casablanca is de eerste hogesnelheidslijn in Marokko en in Afrika. Het project werd gerealiseerd met een totale investering van 23 miljard dirham.

De Marokkaanse HSL zal Tanger en Casablanca in 02:10 uur verbinden tegen 04:45 uur eerder. Tussen Tanger en Kenitra duurt de rit 50 minuten tegen 03:15 uur en tussen Tanger en Rabat 01:20 uur tegen 03:15 uur tot nu toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.