‘Saoedi-Arabië koopt geavanceerde technologie van Israëlisch hackbedrijf’

185

Saoedi-Arabië heeft in het verleden een geavanceerd spionageproduct gekocht van het Israëlische hackbedrijf NSO Group. Met deze geavanceerde technologie is het sindsdien voor de Saudi’s mogelijk om op afstand smartphones binnen te dringen. Dat meldt NU.nl.

Twee topambtenaren van Saoedi-Arabië zouden in juni 2017 naar een hotel in Wenen zijn gereisd voor een ontmoeting met NSO, meldt de Israëlische krant Haaretz. In het hotel heeft NSO zijn spionagesoftware Pegasus gepresenteerd. De Saudi’s mochten een splinternieuwe iPhone kopen, waarna de NSO-medewerkers lieten zien hoe ze deze telefoon binnen komen met slechts het telefoonnummer.

NSO zou Pegasus een maand na de ontmoeting in het hotel aan Saoedi-Arabië hebben verkocht voor omgerekend 48,4 miljoen euro. Het vermoeden bestaat dat ook de telefoon van de vermoorde Khashoggi was gehackt door de Saudi’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.