Indrukwekkende docu: ‘Maar je achternaam is toch Marokkaans?’

Persoonlijke documentaire van een regisseur die zich tussen twee culturen bevindt. Zijn ouders zijn in Marokko geboren, maar hij voelt zich vooral Nederlands. Hoe overbrugt hij de kloof met naasten?

De Nederlandse regisseur Aiman Hassani, geboren in Brabant, voelt al jaren druk van zijn familie om zich meer te focussen op zijn Marokkaanse identiteit. Aiman voelt die behoefte niet, want hij beschouwt zichzelf óók als Nederlander. In deze persoonlijke documentaire onderzoekt hij de cultuurverschillen tussen hem en zijn familie, waarna hij knopen zal moeten doorhakken. Of hij schikt zich naar de wensen van zijn familie, of hij volgt zijn eigen pad, waarmee hij de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel zet.

De tweestrijd waarin hij zich als zoon tussen twee culturen in bevindt, is voor Aiman de aanleiding om nu voor eens en voor altijd de knoop door te hakken. Hij zal een keuze moeten maken: of hij schikt zich naar de wensen van zijn familie, óf hij besluit zijn eigen pad te blijven volgen, waarmee hij de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel zet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.