Marokkaanse Nederlanders trouwen steeds later

243

Nederlandse mannen en vrouwen van Marokkaanse afkomst trouwen steeds op latere leeftijd. Ook krijgen ze steeds later kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).

Het gaat om de tweede generatie die in 1990 zijn geboren. Deze groep verschilt met de tweede generatie die in 1980 werd geboren. Van de in 1980 geboren mannen en vrouwen van Marokkaanse herkomst was 17 procent op 21-jarige leeftijd getrouwd, bij de generatie uit 1990 was dat nog maar 8,6 procent. Ook bij de groep van Turkse herkomst daalde het percentage.

Deze tweede generatie trouwt niet alleen later, maar krijgt ook later kinderen. Van de in 1990 geboren vrouwen uit de drie herkomstgroepen Nederlands, Turks en Marokkaans was rond de 5 procent op hun 21ste moeder. Bij de Marokkaanse vrouwen uit 1980 was dat nog 12 procent en bij de Turkse 16 procent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.