Veel bewijs tegen groep voortvluchtige Taghi

528

De grootste crimineel die door Nederland wordt gezocht is Redouan Taghi. Hij wordt gezocht voor liquidaties in Midden-Nederland en Amsterdam. Ook zou hij leiding geven aan wat in de volksmond heet de ‘Mocro Maffia’.

In de rechtbank waar zeven verdachten uit zijn moordbende terecht staan voor betrokkenheid en moorden, komen steeds meer details vrij. Volgens het OM hanteert de organisatie van Ridouan Taghi ,,een soort verdeel- en heersmodel” waarbij leden van de bende elkaar controleren en observeren.

De vermoedelijke helpers van Taghi wordt onder meer betrokkenheid verweten bij de moorden op Hakim Changachi en Samir Erraghib. Changachi werd in januari 2017 bij vergissing doodgeschoten in Utrecht nadat hij aangezien werd voor iemand anders.Terwijl Erraghib in april 2016 in IJsselstein doorzeefd werd met kogels, voor de ogen van zijn dochtertje van zeven. In beide zaken zijn de uitvoerders opgepakt.

In een toelichting op het lopende onderzoek haalde het OM onderschept communicatieverkeer aan tussen de verdachten en van zowel Redouan als een in Marokko aangehouden broer van hem. Uitvoerders worden in die berichten opgehitst en geprezen en beloningen in het vooruitzicht gesteld. Zo blijkt dat ‘spotters’ en schutters voor de moord op Erraghib in totaal 90.000 euro hebben gekregen als beloning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.