Afrikaanse bond ontneemt Kameroen organisatie Afrika Cup 2019. Marokko lijkt kandidaat!

154

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft Kameroen de organisatie van de Afrika Cup volgend jaar juni definitief afgenomen. De bond is al langer ontevreden over de slechte staat van de stadions en de infrastructuur van het West-Afrikaanse land. Verder maakt de bond zich ook zorgen om de veiligheid in het land

Als de organisatie van de Afrika Cup doorging in Kameroen, dan had het land in grote problemen kunnen komen. Zo is de eerst volgende editie van de Afrika Cup uitgebreid van 16 naar 24 landen. Verder is dit ook de eerste keer dat het wordt georganiseerd in juni. Zo hoeven clubs geen Afrikaanse spelers te missen tijdens de competitie.

Wat het nieuws betekent voor de deelname van Kameroen aan het Afrikaans landenkampioenschap is nog onduidelijk. Het land was normaal gesproken automatisch geplaatst, maar moet nu dus wel overleven in de eigen groep om zo nog de Afrika Cup te halen. Het land zit in dezelfde ploeg als Marokko. De ploeg van Hakim Ziyech wordt veel genoemd als vervanger van Kameroen voor de organisatie. In dat geval zou Kameroen zich wel kunnen kwalificeren voor de Afrika Cup, aangezien de ploeg nu als tweede staat in groep B.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.