Dader van aanslag op kerstmarkt in Straatsburg doodgeschoten

70

Na een klopjacht van 48 uur heeft de Franse politie donderdagavond de verdachte van de terreuraanslag rond de kerstmarkt in Straatsburg doodgeschoten. Dat gebeurde nadat Chekatt het vuur zelf had geopend op agenten, aldus minister Christophe Castaner (Binnenlandse Zaken).

Terwijl door meer dan 700 agenten in een ruime cirkel rond de stad op de Frans-Duitse grens gezocht werd, bleek Cherif Chekatt (29) niet ver van huis. Hij is gevonden in de wijk Neudorf, waar hij jaren woonde en dinsdagavond na zijn terreurdaad door een taxichauffeur is afgezet.

Het vinden van Chérif Chekatt, die dinsdag drie mensen doodschoot in Straatsburg, was in de afgelopen dagen de hoogste prioriteit in Frankrijk. Om te voorkomen dat de schutter naar Duitsland zou vluchten had de politie controleposten ingericht bij de grens. Bovendien werden meer dan 700 agenten vrij gemaakt om de dader op te sporen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.