Nederlandse man opgepakt in Salou na bekladding met ‘jihadistische afbeeldingen’

151

Een Nederlandse man die verdacht wordt van terrorisme is in het noordoosten van Spanje gearresteerd. Het gaat om de 29-jarige Khalid M. Hij is opgepakt in de buurt van Tarragona bij een tankstation langs de snelweg. Zo meldt de Spaanse nieuwszender Antenna3.

Volgens de autoriteiten heeft de man een crimineel verleden. Tijdens zijn verblijf in Spanje bekladde hij een Hotelkamer in Vilaseca, ten westen van Tarragona, met ‘jihadistische afbeeldingen’. Ook heeft hij staan te schreeuwen voor het politiebureau van het vlakbij gelegen Salou.

De politie sloeg alarm en heeft de man na een klopjacht kunnen arresteren langs de snelweg. Spaanse veiligheidsdiensten waarschuwden eerder al voor de terreurverdachte, zo meldt De Telegraaf. M. staat bekend om zijn banden met jihadistische rekruterings- en indoctrinatienetwerken, meldt de Catalaanse krant ARA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.