Marokko erg geschrokken door wrede moord op twee toeristen

Marokko is erg geschrokken van de wrede dood van twee Scandinavische toeristen in het Atlasgebergte. De autoriteiten beloven alle openheid in het onderzoek naar de eerste terreurdaad sinds de laatste grote terreuraanslag in Marokko in 2011, toen zeventien mensen omkwamen bij een aanslag op een café in Marrakesh.

Verbijstering overheerst in het land. Het gaat om een klassieke terreuraanslag, waarbij de daders twee vrouwen de kelen doorsnijden en een van de vrouwen helemaal wordt onthoofd. Intussen is er een filmpje opgedoken waarin de daders poseren voor de vlag van Islamitische Staat (IS) en trouw zweren aan Abu Bakr Al-Baghdadi, de leider van de terreurorganisatie.

De moord op een van de vrouwen werd met een telefoon gefilmd. Het doorsnijden van haar keel is gruwelijk in beeld gebracht. Een dader spreekt daarbij herhaaldelijk de woorden ‘vijanden van Allah’ uit. Hij heeft het ook over wraak voor aanvallen door ‘vliegtuigen van kruisvaarders’ op onze broeders in de Syrische stad Hajine, aldus een verslaggever van de Franse krant Le Monde, die de video heeft gezien.

Een van de verdachten werd al dinsdag opgepakt in Marrakesh. Na een klopjacht konden de drie anderen gisteren worden opgepakt bij een bushalte.

Marokko is geschrokken van de aanslag om de slachtoffers, het verdriet van de nabestaanden en de wreedheid van hun dood, maar ook om de mogelijke lokale gevolgen voor toerisme in dat gebeid en voor de rest van Marokko. Want na landbouw is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.