Overal in Marokko herdenken Marokkanen vermoorde Scandinavische toeristes

318

Duizenden Marokkanen over het hele land zijn dit weekend de straat opgegaan om steun te betuigen aan de nabestaanden van de twee vermoorde Scandinavische toeristen. De twee vrouwen uit Denemarken en Noorwegen werden eerder deze week door vier verdachten om het leven gebracht in het Atlas-gebergte.

Bij de ambassades van Denemarken en Noorwegen in Rabat verzamelden zich honderden mensen met bloemen. Onder de aanwezigen waren ook politici, artiesten en activisten. Een aantal mensen had spandoeken en borden bij zich waarop “sorry” stond. Ook droegen velen Noorse en Deense vlaggen.

Ook in andere plaatsen als Imlil – een dorp in de buurt van waar de lichamen van de vrouwen werden gevonden – zijn honderden mensen samengekomen om de slachtoffers te eren. Ook in de toeristische stad Marrakesh zijn de vrouwen herdacht met bloemen en kaarsen.

De woede over de misdaad is hoog opgelopen in het land. Inmiddels wordt hardop geroepen om de doodstraf voor de daders. In het Noord-Afrikaanse land wordt de doodstraf nog wel opgelegd, maar eigenlijk nooit uitgevoerd, de laatste keer was vijfentwintig jaar geleden. De daders van deze recente moorden zullen, als het aan de vele petities op sociale media ligt, er niet zo gemakkelijk vanaf komen. Het volk eist actie van de regering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.