Saoedische koning herverdeelt belangrijke posities binnen de regering

De Saoedische koning heeft donderdag een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd in de Saoedische regering en op de nationale veiligheidsposities. Dat meldt persbureau Reuters op basis van berichten in de Saoedische staatsmedia.

Zo is oud-minister van FinanciĆ«n, Ibrahim al-Assaf, nu benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Zijn voorganger, die eerder het woord voerde over de moord op Jamal Khashoggi en verklaarde dat de moord ‘een ongeluk’ was, doet een stapje terug en wordt een van de zeven Saoedische ministers van Staat met de portefeuille Buitenlandse Zaken.

Een andere belangrijke wissel is de positie van het hoofd van de Nationale Garde. Prins Abdullah bin Bandar neemt het hier over van prins Miteb bin Abdullah. De omstreden kroonprins, Mohammed bin Salman, blijft aan het hoofd van de Saoedische veiligheidsraad en de economische raad. Ook behoudt hij zijn positie als vice-premier en minister van Defensie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.