Marokkaan reist door Afrika met fiets (video)

171

Tien maanden geleden vertrok de Marokkaanse avonturier Yassine op reis door het Afrikaanse continent. Op pedaalkracht alleen heeft hij inmiddels Gabon bereikt. Met niets meer dan een fiets, een reservewiel en enkele reistassen heeft hij inmiddels vele kilometers gefietst.

Op een video dat viraal is gegaan is te zien hoe twee lokale inwoners hem in Gabon verwelkomen. Voordat hij Gabon bereikte, was hij al gefietst door Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinee-Bissau, Guinee, Ivoorkust, Ghana, Benin, Niger, Nigeria en Kameroen.

In de video arriveert Yassine met zijn fiets op de weg in een Gabonese bos en begint hij te kletsen met twee lokale mannen die nieuwsgierig zijn naar zijn ongewone reis. In de video zegt Yassine dat zijn volgende Afrikaanse bestemming Congo-Brazzaville is. Een van de mannen zegt in de video: “Dit is een geweldig avontuur … Weet je dat Marokkanen en Gabonezen broers zijn?”. De vriendschap tussen koning Mohammed VI en de Gabonese president Ali Bongo wordt genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.