Aantal migranten naar Spanje verdubbeld. Marokko vraagt extra hulp

168

Het aantal migranten dat illegaal de grens met de Europese Unie oversteekt, was het afgelopen jaar op het laagste niveau sinds 2013, meldt het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Toch verdubbelde het aantal migranten dat via Spanje Europa binnenkomt. Marokko is voor deze migranten het belangrijkste land van vertrek.

Spanje heeft daarom ook Marokko gevraagd om de bewaking langs de grens op te voeren. Daarentegen, heeft Marokko, volgens de Spaanse krant El pais, in ruil voor de extra medewerking om meer compensatie gevraagd vanuit Spanje en de EU. Ook klaagt het land dat eerder toegezegd geld nog steeds niet overgemaakt is. Volgens El Pais zou het land behalve het geld ook subsidie willen voor de scholing van jonge Marokkanen in voor het land belangrijke sectoren als toerisme.

Het aantal migranten dat via Spanje Europa bereikt, verdubbelde het afgelopen jaar voor het tweede jaar op rij. 57.000 migranten staken illegaal de grens met Spanje over. Daarmee is Spanje voor het eerst de populairste route naar Europa voor illegale migranten. Bijna allemaal vertrokken ze vanuit Marokko. De meeste migranten op deze route komen uit sub-Sahara-Afrika, maar ook het aantal migranten uit Marokko neemt toe.

1 REACTIE

  1. Die mocros houden van de kufar. Ontsnappen Islam’s armoede en vluchten naar de kufar. Eenmaal in Europa willen ze diezelfde shit toepassen waar ze voor gevlucht zijn.
    Die vluchtelingen zijn echt niet het beste van dat land. Dat zie Je aan hun gedrag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.