18-jarige Saudische mag asiel aanvragen in Australië [video]

156

De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun in Bangkok, die op de vlucht is voor haar familie, smeekt al een aantal dagen om asiel in Canada, de VS, Australië of Groot-Brittannië. Onderweg naar Australië, strandde ze afgelopen weekend in Bangkok. De Thaise autoriteiten wilden haar terugsturen, waarop ze zich opsloot in haar hotelkamer en een noodkreet verstuurde via sociale media. De zaak van de vrouw krijgt internationaal veel aandacht.

De dochter van een invloedrijke Saoedische bestuurder vluchtte uit Koeweit waar ze samen met familieleden voor een vakantie verbleef. Naar eigen zeggen nam ze het vliegtuig om te ontsnappen aan ‘fysiek, psychisch en verbaal’’’ misbruik door haar familie. Ze vreest zelfs te worden omgebracht als ze terug naar huis wordt gestuurd, omdat ze de islam heeft afgezworen.

Het feit dat haar vader inmiddels aangekomen is in Thailand, maakt haar naar eigen zeggen doodsbang. Inmiddels heeft Australië laten weten de tiener een visum aan te bieden als blijkt dat zij een echte vluchteling is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.