Gevluchte Saoedische krijgt asiel in Australië

132

De 18-jarige Saudische vrouw Rahaf Mohammed al-Qunun uit Saoedi-Arabië heeft asiel gekregen in Australië. Dat heeft ze vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok bevestigd tegen Australische media. „Ze hebben me geaccepteerd, ik ben zo gelukkig, nu kan ik een nieuw bestaan opbouwen”, zei Rahaf.

Ze was haar land ontvlucht omdat haar familie, haar „fysiek, psychisch en verbaal” zou mishandelen. Daarnaast vreesde ze voor haar leven als ze terug naar huis zou worden gestuurd, omdat ze de islam heeft afgezworen.

Rahaf sloot zich afgelopen weekend op in haar hotelkamer in Bangkok nadat de Thaise autoriteiten hadden gedreigd haar terug te sturen naar haar geboorteland. Via Twitter hield ze de wereld op de hoogte van haar situatie, waarna haar zaak wereldwijd aandacht kreeg. Inmiddels heeft ze haar Twitteraccount verwijderd, nadat ze bedreigingen zou hebben ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.