België zoekt it’ers in Marokko

Duizenden IT-vacatures raken niet ingevuld. Zo ook bij onze buren in België. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB, wil daarom een proefproject starten waarbij ze op zoek gaan naar informatici in Marokko. Dat melden Belgische media.

Het is de eerste keer dat de VDAB structureel op zoek gaat naar arbeidskandidaten buiten Europa. De selectie van de kandidaten gebeurt via Anapec, de ­Marokkaanse tegenhanger van de VDAB, die studenten zal selecteren op basis van hun profielen. De informatici krijgen aanvankelijk een contract van een half tot één jaar en kunnen daarna vast in dienst komen. De keuze voor de missie viel op Marokko omdat er met dit land al samengewerkt wordt rond arbeidsmigratie en omdat de kwaliteit van de it-opleidingen er voldoende hoog is, zo zegt het ontwikkelingsagentschap Enabel.

Over een half jaar ­zouden de eerste ­Marokkanen aan de slag moeten gaan in België. Het project begint kleinschalig. De bedoeling is dat in een periode van anderhalf jaar dertig Marokkaanse ICT’ers worden aangetrokken. Het Vlaams Agentschap Inburgering zal hen begeleiden bij het leren van het Nederlands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.