Gevluchte tiener Rahaf: Ik werd behandeld als een slaaf

202

“We worden als dingen behandeld, als slaven.” Dat zegt Rahaf Mohammed, de Saoedische tiener die eerder deze maand haar geboorteland ontvluchtte en uiteindelijk asiel kreeg in Canada.

De 18-jarige Saoedische heeft vanuit Canada een aantal interviews gegeven. Daarin vertelt ze dat ze in Saoedi-Arabië het leven van een slaaf leidde, werd opgesloten en feitelijk niets meer te verliezen had. Tegen de Canadese zender CBC herhaalt Rahaf nu dat ze wilde ontsnappen aan het geweld van haar familie. ,,Ik zat ooit zes maanden opgesloten, omdat ik mijn haar had laten knippen”, zegt ze. Haar moeder en broer gebruikten lichamelijk en verbaal geweld tegen haar.

Sinds haar aankomst in Canada heeft haar familie haar in een berichtje laten weten dat ze haar verstoten hebben. Reden voor de jonge vrouw afstand te nemen van haar familienaam. De tiener wil voortaan als Rahaf Mohammed door het leven gaan. Ze is van plan om Engels te leren en werk te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.