Minstens veertien doden door aanslag op hotel Nairobi

89

Een terroristische aanval gistermiddag op een hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft aan veertien mensen het leven gekost. Bij de doden zouden ook een Brit en een Amerikaan zijn. Ook zouden er zeker dertig gewonden zijn gevallen. Dat heeft president Kenyatta bekendgemaakt. Alle terroristen zijn gedood.

De aanslag begon met een aanval op een bank in het hotel en kantorencomplex en de ontploffing van drie bommen in voertuigen, aldus de Britse omroep Sky. Ook blies een zelfmoordterrorist zichzelf op in de foyer van het hotel. Daarna trokken de terroristen schietend door het hotel en verschansten zich. Het vijfsterrenhotel DusitD2 telt 101 kamers en ligt in de buitenwijk Westland.

Het is niet duidelijk waarom uitgerekend dit hotel werd aangevallen. Mogelijk heeft dit te maken met een conferentie waar ook Amerikaanse militairen bij zouden zijn. Dit werd echter op het laatste moment verplaatst naar een andere locatie. Volgens ooggetuigen zou het gaan om ‘meer dan zes’ terroristen. De terroristische beweging al-Shabaab uit Somalië heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.