Vernielingen na afloop van Pegida demonstratie [video]

168

Gisteravond heeft Pegida demonstratief en provocatief een anti-islam demonstratie gehouden bij de moskee Abi Bakr Issidik in Utrecht Zuilen. Doel van de demonstratie was ‘Protest tegen de Islam en de ware Islam tonen’, aldus de anti-islambeweging. Bij de moskee speelde Pegida een film af.

De groep demonstranten van Pegida bestond uit ongeveer 20 personen. Zij arriveerden omstreeks 19.30 uur bij de moskee. Een grote politiemacht hield tegenstanders op afstand. Rond 20.15 speelde Pegida de film af. Na de filmvertoning volgden nog enkele korte toespraken en omstreeks 21.15 was Pegida klaar met hun demonstratie en is onder begeleiding van de politie vertrokken.

Naar schatting 250 mensen wachtten de Pegida-demonstranten op. Na afloop van de bijeenkomst hebben deze grote groep jongeren vernielingen verricht. Tientallen ruiten en spiegels van auto’s zijn gesneuveld. Zij gooiden enkele stenen en zwaar vuurwerk naar de politie die massaal aanwezig was. De politie arresteerde in de wijk Zuilen drie personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.