Marokko: veroordeling leider Rif-protesten bevestigd

241

Het Marokkaanse Hof van Beroep heeft de veroordeling van Nawal Benaissa bevestigd. Zij is een van de leiders van de protesten in het Rifgebied.

‘Deze uitspraak is een rechterlijke dwaling’, zegt Heba Morayef van Amnesty International. ‘Haar enige “misdrijf” was haar deelname aan vreedzame protesten waarin ze aandacht vroeg voor de rechten van de mensen in het Rifgebied. De Marokkaanse autoriteiten pakken Nawal Benaissa aan vanwege haar rol in de Hirak-protestbeweging. Met de veroordeling proberen ze anderen te intimideren die zich uit willen spreken. De autoriteiten moeten de veroordeling vernietigen en alle aanklachten tegen haar intrekken.’

Toen in 2016 protesten uitbraken in het achtergestelde Rifgebied in Marokko, besloot Nawal Ben Aissa zich aan te sluiten bij de strijd voor betere leefomstandigheden. Ze werd een van de bekendste gezichten van de Hirak-protestbeweging en daarmee slachtoffer van de dreigementen die volgden. In de zomer van 2017 werd Nawal vier keer opgepakt en urenlang vastgehouden. In februari 2018 kreeg ze een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden. Die straf is nu bevestigd.

1 REACTIE

  1. het arresteren van burgers op basis van het uiten van onvrede over functioneren van de overheid kan ECHT NIET!

    Als burgers hun onvrede uitten moet er naar hen geluiseterd worden! Het land is van de burgers/volk ZELF en niet van de Koning of van Frankrijk! Alle eigendommen van het land behoren toe aan het volk en niet paar mensen uit de elite die nauwe banden hebben met Frankrijk!

    Please!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.